Tel.nr. +31 6 4006 7510

Op deze pagina worden berichten weergegeven over ontwikkelingen van de walnootolieproductie van Van Agtmaal.

2016.02.08 – Bent u geinteresseerd in de overname van dit ambachtelijke bedrijf, neemt u dan bij voorkeur via e-mail contact op met de eigenaar info@van-agtmaal.com. U krijgt dan alle informatie waar u naar op zoek bent. U kunt natuurlijk al inlezen op deze website.

2015.06.25 – Vandaag de lancering van een nieuw product: walnootmeel voor het aanmaken van walnootmelk. Als u uw smoothie of groente-/fruitsap wil Glas walnootmelkaanmaken met walnootmelk hebt u met het walnootmeel van Van Agtmaal nooit meer problemen met de houdbaarheid. U bepaalt zelf wanneer en hoeveel walnootmelk u aanmaakt. Met 30 gram walnootmeel maakt u in een handomdraai een halve liter verfrissende walnootmelk. Heerlijk en gezond om zo te drinken, maar vooral ook goed als basis voor allerlei sappen uit de blender of juicer. De melk is ook een goede basis voor shakes.

Hieronder alvast een recept: een halve liter walnootmelk, een banaan, een appel, een handvol wilde spinazie, 5 blaadjes mint, een paar ijsblokjes. En mixen maar!! Heerlijk op een warme zomerdag.

Het meel wordt te koop aangeboden in zakken van 500 gram. De consumentenprijs is € 3 per zak. Het meel zal voor het eerst te proeven en te koop zijn op de Natuurmarkt in Bergeijk op 28 juni 2015. Zie verder de agenda en deze website onder de rubriek ‘Waar te koop’.

2015.06.17 – Een maand geleden is er een grote notenkraakmachine aangeschaft. Het heeft even geduurd eer alles precies was afgesteld maar nu doet hij het dan ook perfect. De machine kan ongeveer 40 kg. noten in een uur verwerken. Het meeste vruchtvlees dat uit de machine rolt, is nog heel. Een fantastisch resultaat. Vanaf vandaag kan iedereen die zijn noten wil laten kraken dat door deze machine laten doen.

Op de Facebookpagina van Van Agtmaal staan een paar filmpjes waarop de kraakmachine werkend te zien is.

2015.01.29 – Een nieuw product gelanceerd! Thee van walnoottussenschotjes! De thee is goed van smaak, vergelijkbaar met Kukicha Tussenschotjes(Driejarenthee van LIMA)  en Sancha (Groene thee van LIMA). Daarnaast is er op Internet veel te lezen over het gunstige effect van deze thee op de gezondheid. Dit is echter nog niet gestaafd met wetenschappelijk onderzoek.

Vanaf heden is de thee bij Van Agtmaal te koop voor € 3,50 per ons.

2014.11.05 – In verband met een toenemende vraag naar kleine cadeautjes zijn er met ingang van heden naast de kruiken ook kennismakingspakketjes verkrijgbaar à € 3 per stuk, exclusief verzendkosten. De kokertjes kunnen door de brievenbus. De verzendkosten blijven daardoor ook flink beperkt.

2014.11.03 – Er is weer volop walnootolie geperst uit zo goed als alle regio’s. Er kunnen weer kruiken besteld worden.

2014.10.19 – GEZOCHT: 150 m2 bedrijfsruimte op de Brabantse Wal, liefst in de agrarische sfeer met mogelijkheid om uit te breiden.

2014.10.18 – De voorraad geperste olie raakt op. Op dit moment kan er tot begin november geen olie meer besteld worden. Er wordt hProefbuisje De Kempenard aan gewerkt om zo snel mogelijk weer van alle regio’s een hoeveelheid gebruiksklaar te hebben.

2014.10.16 – In de Brabantse dagbladen (Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en Brabants Nieuwsblad/De Stem)  verscheen een groot artikel over de Brabantse walnootolie. Meteen daarop waren er veel reacties over de aanlevering van noten, bestelling van olie en het regende complimenten via het reactieformulier. Iedereen van harte bedankt!Beker Innovatieprijs 2014 FOlie Culinaire

2014.1012 – De vraag naar kruiken olie neemt toe na het behalen van de Innovatieprijs.

2014.10.09 – Op 8 oktober 2014 won Van Agtmaal de Innovatieprijs 2014 tijdens de gastronomiebeurs voor het topsegment  Folie Culinaire’ in Maastricht.

2014.10.01 – In het tijdschrift LANDLEVEN (editie oktober) is een artikel gewijd aan de walnootolie van Van Agtmaal.

2014.09.04 – De eerste noten zijn opgehaald in Hamme Moerzeke (regio Scheldepolders). De notenoogst is begonnen!!

2014.07.25 – De eerste kraakmachine is aangeschaft bij de firma Rousset in Beaulieu in de omgeving van Grenoble (Frankrijk).

2014.02.07 – Vanaf vandaag wordt het vruchtvlees gesorteerd door cliënten van verschillende activiteitencentra van de Stichting Prisma, een Brabantse stichting voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

2014.02.15 – De vraag naar walnootolie neemt toe. Er moet vaker geperst worden. Voor de bezinkperiode en de opslag van de olie in vaten is een ruimte gevonden in een kelder in Calfven. Daar rijpt nu de olie!

2013.12.05 – Opslag voor de noten gevonden in een boerenschuur in Dinteloord.